Eesti Vabariigi aastapäevaks tegin seekord leivaga torti. Alustasin suure hurraaga, aga poole leivapraadimise peal mulle meenus, et mulle tegelikult ei meeldi leivamagustoidud... nii ma siis proovisin seda leiva maitset ära peita, kuid väga see mul ei õnnestunud. Siiski võin ma öelda, samasugustele magusa leiva põlguritele, et lõppkoosluses see leib ei häiri ja tort on tegelikult päris mõnus.
Tort iseenesest on ääretult lihtne.
Toortatratangu puru võib ka ära jätta, kuid minu meeles lisas see eriti mõnusalt krõmpsu ja toortatratang on ju väga eestipärane. Ma ehk panin veidi palju shokolaadi, see muutis lõikamise keeruliseks, kui shokolaad oli tahenenud. Samas maitse oli jälle mõnus.
Pildid said täpselt elulised.
Vaja läheb:
Põhi
300g meelepärast musta leiba
2 spl pruuni rafineerimata suhkrut
maitse järgi kaneeli ja mett
Sisu
400g toasooja toorjuustu
200ml vahukoort
200g valget shokolaadi
1 apelsin
vaniljesuhkur
Kate
(külmutatud) mustikad
200 ml toortatratangu
2 spl pruuni rafineerimata suhkrut
150 g (tumedat) shokolaadi
Kõigepealt tuleb leib ära pudistada. Sõrmed sobivad selleks tööks suurepäraselt. Seejärel tuleb pudi kas ahjus või panni peal koos suhkruga ära karamellistada. See koht mul väga hästi välja ei tulnud, võiks olla krõbedam, kuid pehmena sobib samuti. Leivamaitse peitmiseks tuleb lisada ohtralt kaneeli ja vedelat mett. Leib jahtub, kuniks sisu valmib.
Sisu jaoks tuleb vahustada vahukoor tugevaks vahuks ja siis sinna hulka ka toorjuust. Valge shokolaad tuleb sulatada vesivannil ning segada sinna juurde. Kuna muidu tundub kreem natukene tuim, siis pigistasin sinna kaks apelsinipoolt ka sisse. Ei tasu muretseda, kui lisaks mahlale ka mõned tükid kukuvad - saabki mõnusam.
Lahtikäiva koogivormi põhi tuleks vooderdada küpsetuspaberiga ja plätsutada sinna peale kogu jahtunud leivapuru. Selle peale tõsta kogu toorjuustukreem ja pealt katta pool-sulanud mustikatega. Kogu kupatus tõsta üleööks külma tahkuma.
Uuel hommikul tuleks röstida pannil suhkur ja toortatratang, kuniks suhkur saab sulanuks ja tang mõnusalt krõmpsuks ja natukene kuldseks. Rohke segamine on võti. Shokolaad sulatada jällegi vesivannil ja segada toortatratanguga kokku. Saadud puru tuleb asetada kunstipäraselt koogile, näiteks tumeda ringina sinevalgele pealsele.
Comments
Post a Comment