
Ega see teab mis tort ole. Igatahes tordi moodi. Ma mõtlesin, et ei kirjuta seda üldse siia, aga... ehk on kellelgi vaja kiiresti mingit tordimoodi moodustist. Tegemine aega ei võta ja ehk annab natukene pidulikuma tunde argiõhtule või suudab pehmendada pidupäeva unustamise pahameelt. Kuna tegin väikses vormis, siis sai see samamoodi lihtsa vaevaga ka kõik ära söödud. Tahtsin lihtsalt proovida, kas
kräsupea põhja saab banaaniga ka teha ja kas seda siis saab ka edukalt tordipõhjana kasutada. Vastus on, et jah, saab ilusti. Kui juba põhi oli tehtud, siis ega seda minema visata ei saa. Sulatasin natukene marju ja segasin koos agaavisiirupiga hapukoore sisse. Ega seal koguseid ei olegi, tegin maitse järgi. Kokku tuli umbes pool purgitäit (ja antud juhul ei räägi ma sugugi kolmeliitristest purkidest vaid tavalisest moosipurgist) segu.
Küpsetasin 16 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis pool kräsupea põhjast.
Vaja läheb:
Põhjaks
1 muna
1 banaan
1.5 dl toortatrajahu
0.5 tl soodat
100 g hapukoort
Vahele
hapukoor
marjapüree (mul olid arooniad, pohlad, mustikad, mustsõstrad)
agaavisiirupit või muud magustajat
Põhja jaoks surusin banaani kahvliga lödiks ja segasin kõik ained omavahel kokku. Valasin küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ja suskasin 20 minutiks 175 kraadiga ahju.
Kui põhi oli jahtunud, lõikasin selle kolmeks. Pealmise andsin pesamunale järada. Alumise panin tagasi vormi ja küljed külge, kallasin pool hapukooresegust, panin keskmise kihi peale ja kallasin peale ülejäänud segu. Kook istus ehk paar tundi külmas ja saimegi õhtusöögile magustoidu ka.
Comments
Post a Comment