Aususe mõttes lisan, et minul ei läinud koogitegu nii lihtsalt. Vaatasin ühe teise purukoogi retsepti pealt, et ahah, 150 grammi võid ja niipalju jahu. Ma teen 200 grammi võid ja panen helbeid ka ja umbes niipalju jahu. Näppisin siis tükk aega, viskasin kookoshelbeid ka sisse ja ikka tundus võine. Viskasin veel jahu, kaalusin, näppisin. Endiselt võine. Veidi helbeid, kaalusin, näppisin. Ikka võine. Panin siis veel jahu ja kaalusin ja helbeid ja kaalusin ja suhkrut siis ka ja kaalusin ja näppisin. Mu väikese märkmepaberi peale ei mahtunud üldse enam kirja kõik need juurde lisatud grammid, mida ma vasaku käega sinna kritseldada proovisin. Alles siis tuli mulle meelde, et mu kullakallis või oli ju hoopis 250 grammine pakk! Ah seda harjumuse jõudu, tavaliselt on mul 200sed.
Puru peab tulema paras, ehk siis mitte liiga jahune ega liiga võine.
Saladuskatte all võin öelda, et ma tilgutasin veidikene kondenspiima ka marjadele. Nii oma viiendiku purgist äkki. Maitset muidugi tunda ei olnud ja ma ei usu, et see muuski osas rolli mängis.
250 g võid
140 g neljaviljahelbeid
255 g toortatrajahu
40 g kookoshelbeid
90 g pruuni rafineerimata roosuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
palju sügavkülmutatud musti ja punaseid sõstraid (või ükskõik mida muud)
ja soovi korral natukene kondenspiima
Teha on lihtne - kõik, peale marjade (ja kondenspiima), kaussi ja tuleb asuda muudkui näppima, kuniks massist saab puru. Umbes kolm neljandikku tuleb seejärel laotada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puru katab ära ehk kaks kolmandikku või veidi rohkem plaadist. Seda tuleks natukene kokku vajutada, et tuul teda päris ära ei viiks. Purule laotada nii palju marju, kui süda soovib. Kõige peale pudistada ülejäänud puru. 200 kraadises ahjus küpseb kuskil 30 minutit. Vahepeal tuleb pilk peale visata, kui ääred liialt kõrbema kipuvad, tuleb varem välja võtta. Mina küpsetasin esiti all pool, et põhi saaks krõpam ja oleks suurema tõenäosusega rohkem koogi moodi. Poole peal kuskil tõstsin ahju keskossa.
Comments
Post a Comment