Skip to main content

Müslibatoonikook*

Teine pohlakook sündis sellepärast, et me esimest nii usinalt sõime. Tühjade kätega matkale minna ju ei saa. Samuti ei saa matkal süüa kooki taldrikult, nii et see pidi olema midagi näpuvahelt söömiseks. Algselt tahtsin panna sinna sisse kuivatatud jõhvikaid, kuid poodi me ei jõudnud ja nii tuli jälle pohlavarude kallale minna. Rosinaid ei saanud sisse panna sellepärast, et tahtsin kooki pakkuda ka sõbrale, kes rosinaid üldse ei salli. Sisse said täpselt need asjad, mis riiulilt vastu vaatasid. Sai selline hea matkane kook, esmalt see näpuvaheltsöömise boonus ja teisalt hea ja toitev.

Kook päris krõbe ei jää, st mina oleks ehk veidi krõbedamat tahtnud, aga matkalised just hindasid positiivselt selle mahlasust.
Vaja läheb:
2 muna
50g võid
23g linaseemneid
15g (kooritud) kanepiseemneid
25g mandlilaaste
100g neljaviljahelbeid
75g toortatrajahu
3 spl pruuni rafineerimata roosuhkrut
40 g valget shokolaadi
75 g külmutatud pohli
kaneeli
Munad vahustasin koos suhkruga võimalikult heledaks vahuks. Või sulamise ajal segasin kokku kõik kuivained ja seejärel segasin või sinna hulka. Seejärel läksid hulka külmutatud pohlad ja kõige viimasena munavaht. Massi patsutasin võitatud koogivormi põhjale ja hoidsin 20 minutit 180 kraadises ahjus. Järgmisel hommikul lõikasin koogist kolm ringi ja tegin neist kolmnurgad. Nii mahtus kõik kaasavõtmiseks ilusti topsikesse.


*Idee pärineb Aedult

Comments

Popular posts from this blog

Pirnikook

Pirnid, täitsa päris eestimaised pirnid, meile sattus neid kogu kastitäis. Ma panin neid liiga vähe koogi sisse. Soovitan kogu toorjuustu pirnitükke, või miks mitte püreed, täis toppida. Minu koogile oli kindlasti rohkem pirne vaja, et pirnikoogi nime välja teenida.  Mul oli suur soov teha põhi lilla, arooniatega. Küpsetamata tainas tuli niiiii ilus lilla, aga kuumus segas kõik ära. Natukene lillakat alatooni jäi, aga mitte nii nagu pidi. Õnneks arooniate kasulikkus äkki ikka sisse jäi, niipalju kui kuumus alles jättis. Võib-olla natukesekene on taignas maitsetki tunda.  Nii et pirnide- ja arooniatega koogist sai lihtsalt niisama juustukook.  Vaja läheb : Põhi 80 g arooniapüreed 150g toortatrajahu 30 g pruuni rafineerimata roosuhkrut 60 g võid Täidis 400 g toasooja toorjuustu 1 tl vaniljepastat 30 g pruuni rafineerimata roosuhkrut 2 dl vahukoort 2 muna pirne Põhja jaoks purustasin esmalt külmutatud arooniad ja näppisin sell...

Kräsupea*

Esimest korda ma tegin kräsupead kuskil teismelisena, ma arvan. Mu ema ostsis selle jaoks kas liiga paksu või liiga vedela hapukoore (sest üksikasjad ju päris meeles pole) ja sellest ei tulnud midagi välja. Muud ma ei mäletagi, ainult seda, et hapukoor oli täiesti vale ja ma nutsin tükk aega. Rohkem ma polegi seda küpsetanud, kuniks siis nüüd. Vahepeal me oleme pattu teinud ja ostnud Selveri kräsupead, sest see maitseb nii hästi (kuigi sisaldab liiga palju kõike, mida seal olema ei peaks. Ausalt, see koostisosade nimekiri on niiiiii pikk). Otsustasin teha pool kogust. Etteruttavalt võin öelda, et ma ei kujuta ette, kui suur see terve kogus siis on (ilmselgelt kaks kord suurem, ma tean küll). Poolest kogusest tuli ilus koogitäis. Samuti ei viitsinud ma kahte plaati küpsetada ja sellepärast tegin kõik ainult kakaoga (sest kakao on nii hea!) ja otsustasin, et purustan kõik ära ja päris põhjamoodi asja ei tulegi. Muidugi ei mõelnud ma sellele, et siis ma ju tegelikult ei tee lihtsalt...

Mustika-pohlakook kamajahupõhjal

Kohupiimakooke kui selliseid on nii palju erinevaid ja ometi on nad kõik üsna samasugused. Kohupiimakoogi isu korral lehitsen ma enamasti kõik oma kokaraamatud läbi ja siis sirvin veel internetti tühja pilguga ja ootan, millal inspiratsioon tekkib. On harvad juhud, kui ma kõigepealt valin koogi ja siis lähen alles poodi. Enamasti ma vaatan, mis kodus on ja sellest midagi ka kokku keeran. Just kokku keeramine on õige väljend, kuna ma võtan küll mõne retsepti aluseks, aga siis muudan seda nii palju, et ega sest suurt järele jää. Vähemalt pooltel kordadel oleks pidanud midagi teistmoodi tegema. Nii ka seekord. Näiteks võiks põhja jaoks panna võid ikka rohkem. Põhi peaks jääma ikka rohkem taigna kui jahu moodi. Minu oma varises täiesti laiali. Olid ajad, kui ma aint selliseid jahupõhjaseid kooke ahjust välja võtsingi. Nüüd olen ikka üsna mitu korda ka õigesti saanud, kuid seekord ebaõnnestus jälle. Ei ole hullu - maitse oli sellegipoolest täitsa mehka. Seekord oli isegi kookosjahu ...