Skip to main content

Müslibatoonikook*

Teine pohlakook sündis sellepärast, et me esimest nii usinalt sõime. Tühjade kätega matkale minna ju ei saa. Samuti ei saa matkal süüa kooki taldrikult, nii et see pidi olema midagi näpuvahelt söömiseks. Algselt tahtsin panna sinna sisse kuivatatud jõhvikaid, kuid poodi me ei jõudnud ja nii tuli jälle pohlavarude kallale minna. Rosinaid ei saanud sisse panna sellepärast, et tahtsin kooki pakkuda ka sõbrale, kes rosinaid üldse ei salli. Sisse said täpselt need asjad, mis riiulilt vastu vaatasid. Sai selline hea matkane kook, esmalt see näpuvaheltsöömise boonus ja teisalt hea ja toitev.

Kook päris krõbe ei jää, st mina oleks ehk veidi krõbedamat tahtnud, aga matkalised just hindasid positiivselt selle mahlasust.
Vaja läheb:
2 muna
50g võid
23g linaseemneid
15g (kooritud) kanepiseemneid
25g mandlilaaste
100g neljaviljahelbeid
75g toortatrajahu
3 spl pruuni rafineerimata roosuhkrut
40 g valget shokolaadi
75 g külmutatud pohli
kaneeli
Munad vahustasin koos suhkruga võimalikult heledaks vahuks. Või sulamise ajal segasin kokku kõik kuivained ja seejärel segasin või sinna hulka. Seejärel läksid hulka külmutatud pohlad ja kõige viimasena munavaht. Massi patsutasin võitatud koogivormi põhjale ja hoidsin 20 minutit 180 kraadises ahjus. Järgmisel hommikul lõikasin koogist kolm ringi ja tegin neist kolmnurgad. Nii mahtus kõik kaasavõtmiseks ilusti topsikesse.


*Idee pärineb Aedult

Comments

Popular posts from this blog

Pirnikook

Pirnid, täitsa päris eestimaised pirnid, meile sattus neid kogu kastitäis. Ma panin neid liiga vähe koogi sisse. Soovitan kogu toorjuustu pirnitükke, või miks mitte püreed, täis toppida. Minu koogile oli kindlasti rohkem pirne vaja, et pirnikoogi nime välja teenida.  Mul oli suur soov teha põhi lilla, arooniatega. Küpsetamata tainas tuli niiiii ilus lilla, aga kuumus segas kõik ära. Natukene lillakat alatooni jäi, aga mitte nii nagu pidi. Õnneks arooniate kasulikkus äkki ikka sisse jäi, niipalju kui kuumus alles jättis. Võib-olla natukesekene on taignas maitsetki tunda.  Nii et pirnide- ja arooniatega koogist sai lihtsalt niisama juustukook.  Vaja läheb : Põhi 80 g arooniapüreed 150g toortatrajahu 30 g pruuni rafineerimata roosuhkrut 60 g võid Täidis 400 g toasooja toorjuustu 1 tl vaniljepastat 30 g pruuni rafineerimata roosuhkrut 2 dl vahukoort 2 muna pirne Põhja jaoks purustasin esmalt külmutatud arooniad ja näppisin selle seejärel jah

Keefiri-kirsikook

Kogustega on sel korral sedasi, et kuna mu tütar mind hirmsasti aidata tahtis, siis said need väga umbkaudsed. Mõnda on kindlasti rohkem ja mõnda kindlasti vähem. Muna-keefirisegu "vahustasime" vana käsivahustajaga - elektri kokkuhoid ikkagi. Kui aga produktiivsuse koha pealt vaadata, siis eks me pigem rohkem segasime. Käsitsi vahustamine on küll maru vahva, kuid väikese lapse käed küll muna ise vahtu ei saa. Kook maitse poolest oleks vajanud vähem suhkrut ja ehk hapumaid marju. Mina pidin kõrvale tegema ühe punasõstrazelee lahti ja seda koogile määrides oli küll päris hea. Kirsse polnud nii muidugi eriti tunda.  Vaja läheb : 2dl toortatrajahu 1dl kerajahu 0.5dl mandlijahu 1.5dl pruuni rafineerimata roosuhkrut küpsetuspulber 0.5tl soodat 3spl sulavõid 1 muna 2dl keefirit 0.5tl vaniljepastat kirsid (minul olid külmutatud) lusikajagu suhkrut Kuivained segasin omavahel läbi. Sulavõi vahustasin koos muna, vaniljepasta ja keefiriga ühtlase

Ise tehtud vahu-vahukommid!

 Mult ikka küsitakse, et millest ma neid vahukomme teen. Vastus on alati sama - seakondist ja suhkruveest. Põhimõtteliselt ei olegi muud, vaid väiksed nipid lisaks. Figuuri- ega tervisesõbralikud need kommid ei ole, aga vahelduse mõttes, miks mitte. Lisaks on need hirmus odavad. Alustuseks olen ma võtnud alati nami-nami retsepti: 300 g suhkrut 1,5 dl vett või naturaalset mahla 20 g želatiini + 1 dl vett paisutamiseks + tuhksuhkur ja soovi korral veidi sidrunhapet veeretamiseks Suhkruks on minul rafineerimata pruun roosuhkur ja želatiinina kasutan selliseid suuremate liivaterade moodi tükikestega 70 grammist pakki. Kõige olulisem osa on selle mahlaga, sest siiamaani on kõige paremad kommid tulnud, kui mahla asemel on hoopis samapalju marjapüreed. Olen teinud mustsõstarde, vaarikate, mustikate ja arooniatega, kõik on suurepärased. Mustsõstarde ja vaarikate seemned lisavad natukene krõpmsu juurde. Erilist tähelepanu on pälvinud ja kohvikommid. Kusjuures kohv ei pea üldse nii hirmus kange