Otsustasin teha pool kogust. Etteruttavalt võin öelda, et ma ei kujuta ette, kui suur see terve kogus siis on (ilmselgelt kaks kord suurem, ma tean küll). Poolest kogusest tuli ilus koogitäis. Samuti ei viitsinud ma kahte plaati küpsetada ja sellepärast tegin kõik ainult kakaoga (sest kakao on nii hea!) ja otsustasin, et purustan kõik ära ja päris põhjamoodi asja ei tulegi. Muidugi ei mõelnud ma sellele, et siis ma ju tegelikult ei tee lihtsalt põhja ja hapukoore kogust ei tohi pooleks teha. Õnneks oli mul veel natuke hapukoort kapis ja maitsestamata jogurtit ja lõpuks tuli väga mõnus. Maitsest isegi oli seekord toortatrajahu tunda, nii et päris klassikaline see ei tulnud, kuid ega ma seda ei tahtnudki. Põhja sellele küll eraldi veel vaja pole.
Vaja läheb:
Põhjaks
2 muna
2 dl pruuni rafineerimata roosuhkrut
3 dl toortatrajahu
1 tl soodat
200 g hapukoort
3 sl kakaopulbrit
Vahele
1 kilo hapukoort
omajagu kirsse
Glasuur
umbes 160 g shokolaadi
vahukoort (nii palju, et shokolaad saaks valatav. Ma ei mõõtnud)
Põhja ained segasin kõik kokku ja määrisin umbes sentimeetri paksuselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kogu plaati ära katta ei õnnestunud. Põhja suskasin 180 kraadiga umbes 23ks minutiks ahju. Kui põhi oli ära jahtunud, siis lõikasin selle umbes sentimeetristeks kuubikuteks. Kuubikud segasin hapukoorega, kuhu ma viskasin tegelikult veel umbes kaks supilusikatäit suhkrut juurde. Võtsin ümmarguse koogivormi, plätserdasin lusikaga sellele osa kuubikusegust ja pikkisin sinna sisse kirsse. Ülejäänud kuubikusegu kuhjasin sellele.
Glasuuriks sulatasin shokolaadi vesivannil koos vahukoorega ja valasin selle kogu kuhjatisele lihtsalt peale. Paariks tunniks külma (igalpool öeldi küll ööks, aga kes see nõnda kaua oodata jaksab) ja õhtusöögile järgneski mõnus magustoit.
*retsepti alguse võtsin Köögivõlurilt
Comments
Post a Comment