Jällegi, oleks vaja külla minna, oleks vaja kook teha. Ehk siis tuleb sukelduda internetiavarustesse ja hakata retsepte kokku miksima. Lõpuks tuleb muidugi jälle omamoodi teos. Minu meelest sai maitsemeelelt natukene kirju, aga üks sööjatest hakkas igatahes veidralt mõmisema. Hiljem selgus, et ikka heameelest.
Plaan oli teha 200 grammisest tumedast shokolaadist ka vastavate teiste grammidega kook, aga tegemiselt selgus, et terve tahvel oli juba ära tehtud ja alles oli jäänud 125 grammine poolik. Eks tuli siis umbes ümberarvutused teha. Kuna ma olin juba või toasoojenema pannud, siis naksasin sellest mingi osa ära kookoskihi jaoks, nii et eks ühes neist on rohkem, kui kirjas. Kookosjahu pakis oli täpselt niipalju jahu, nii et rohkem panna ei saanud ja ei olnud ka vaja.
Näiteks, kui on sügisõhtused ilmad ja tahaks tee kõrvale midagi tummist, siis võib täiesti vabalt selle pealmise kreemikihi ära jätta ja on niisamuti väga mõnus kook. Kreem annab lihtsalt natukene kergust ja natukene marjasust.
Vaja läheb:
Brownie kiht
125g tumedat shokolaadi
125g toasooja võid
125g pruuni rafineerimata suhkrut
3 muna
81g kookosjahu
Kookoskiht
umbes 50 g võid
1 dl suhkrut (ikka seda pruuni ja head)
150g kookoshelbeid
2 muna
Kreemikiht
200g valget shokolaadi
200g maasikatoormoosi (suhkruga)
400g toasooja toorjuustu
Vahele viilutatud maasikaid maitse järgi.
Brownie kihi jaoks panin kõigepealt shokolaadi sulama ja vahustasin või suhkruga. Seejärel lisasin ükshaaval vahustades munad (olgu, kõigepealt lisasin kaks ja siis kui kõik sai kokku segatud, otsustasin, et lisan kindluse mõttes veel ühe, et tainas saaks vedelam ja ehk jääks ma pehmem). Siis segasin juurde kookosjahu ja kõige viimasena sulanud shokolaadi. Saadud segu plätserdasin küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja (nagu hiljem selgus, siis päris ebaühtlaselt).
Nüüd tundus õige aeg olevat ahju soojenema panekuks. 175 kraadi oli see, mille kasuks ma otsustasin.
Kookoskihi jaoks võtsin selle sama toasooja või ja segasin hoolikalt suhkru ja kookoshelvestega läbi. Poole segamise peal muidugi tundus, et see hästi ei õnnestu ja siis lõin juba munad ka juurde ja tuligi selline mõnus mass. Selle plötserdaasin ettevaatlikult toore browniekihi peale ja suskasin ahju. Poole peal tundus, et põhi küpseb liiast (kookosjahu küpseb minu meelest hirmus teistmoodi kui nt toortatrajahu) ja tõstsin kogu kupatuse veidi üles poole. Et siis umbes viie minuti pärast allapoole tagasi tõsta. Nii et tegelt pole ilmselt vaja midagi liigutada. Kooki hoidsin ahjus 35 minutit.
Nüüd on tarvis põhi maha jahutada. Ma tõstsin esialgu õue ja siis külmale vannitoa kivipõrandale. Aga lõpuks koputas aeg õlale ja pidin ikkagi soojale koogile kreemi määrima ja külmkappi pistma.
![]() | |
Kook sai ikka kõvasti parem kui pilt. Lihtsalt juhtus nii, et kaamera jäi koju ja telefonid olid kadunud ja siis saigi see ainukeseks pildiks sest koogist. Ilusti on näha natukene voolav kreem ja halvasti on näha kolme ilusat ja selget triipu.
Comments
Post a Comment