Kord kingiti mulle sünnipäevaks kookosjahu. Täiesti geniaalne kingitus, sest mulle meeldib küpsetada ja mulle meeldib üldiselt uusi asju katsetada. Kookosjahust ei teadnud ma mitte midagi. Esialgu leidsin internetist mingi retsepti, mida ma proovisin, kuid millest ei tulnud midagi välja. Sinna see jahu esialgu jäigi. Läks aega, kuniks ma natukene jahude iseloomu õppima asusin ja aru sain, et sest pole vaja midagi karta. Niisiis proovin ma seda paigutada igasugustesse erinevatesse küpsetistesse. Seekord siis siia. On neid, kes maitsevad toitu ja saavad kohe aru, mis jahu on kasutatud, aga mitte mina. Nii et minu meelest tuli see lihtsalt päris hea. Ütleks, et lausa jahuvaba. Teine kord ma paneks vähem kookosjahu, näiteks poole võrra. Või jätaks kakao üldse ära, sest lõpptulemus võiks olla mahlasem, kui see, mis mul välja tuli. Maitse poolest jällegi hea.
Vaja läheb:
200g tumedat shokolaadi
200g võid
4 muna
2 dl pruuni suhkrut
umbes 1dl kakaod
100g mandlijahu
100g kookosjahu
Sulatasin shokolaadi ja või koos vesivannil. Samal ajal vahustasin munad koos suhkruga. Kui või-shokolaadisegu oli natukene jahtunud, siis kallasin selle munasegule juurde ning lisasin mandli- ja kookosejahud ning kakao. Segasin kõik kokku, plätserdasin küpsetuspaberiga kaetud lasangevormi ära (ahjuplaadi jaoks oleks vaja kahekordset kogust) ja panin 160 kraadiga 50neks minutiks ahju. Voila. Mu poolest võis süüa ka kuumalt. Kui vähem jahu panna, siis peaks ilmselt jahtumist ootama.
Kuna tuli natukene kuiv, siis lisasin värskelt korjatud mustikaid ja metsmaasikaid ning vahukoort. Väike kohvikõrvane amps, rohkem polegi vaja.
Comments
Post a Comment